vaga-8-de-marc%cc%a7

Si nosaltres parem, s’atura el món – Raons per a la vaga del 8 de març

SILVIA MAIQUES. – El moviment feminista, més actiu que mai, prepara una vaga mundial el 8 de març: les dones estem convocades a fer vaga, amb el lema “Si nosaltres parem, s’atura el món”. Dones de 77 països secundaran aquesta acció. Si posem el punt al nostre país ve impulsada per tots els col·lectius feministes i ratificada per la majoria dels partits polítics i els sindicats de treball.

Aquesta vaga afectarà totes les activitats laborals productives i reproductives, tant a l’àmbit públic com al privat: la vaga cal fer-la al treball i a casa.

Les dones protestem cada dia contra la violència masclista, contra l’escletxa salarial i contra la discriminació sexista. Reclamem la igualtat absoluta entre dones i homes, reclamem la igualtat real de drets i d’oportunitats laborals.

Raons de la vaga del 8 de març

  • Per l’existència d’una escletxa salarial entre dones i homes: en el nostre País, hi ha una diferència de més d’un 25% entre els salaris que cobren els homes i els que cobren les dones en igualtat de lloc de treball. Volem una llei d’igualtat salarial, com la llei ja aprovada a Islàndia.
  • Per la precarietat laboral dels treballs reproductius, treballs vinculats a la cura de persones i a la neteja d’immobles. Aquests tipus de faenes estan afectades de manera habitual per l’atur, la temporalitat i els contractes a temps parcial. Volem la garantia d’unes condicions dignes i legals complint els decrets de l’Organització Internacional del Treball.
  • Per les pèssimes condicions de les empleades domèstiques, de les treballadores de la llar, agreujades pel fet que la majoria d’aquestes dones són migrants i per tant són més vulnerables.
  • Per l’existència del tractament diferencial entre dones discapacitades i homes discapacitats, en les mateixes condicions, afavorint la inserció laboral dels homes i substituint aquesta inserció en les dones per un tractament assistencial.
  • Per l’assetjament sexual en els llocs de treball, tant per l’abús sexual com per l’abús psicològic, són dues tipus de discriminació il·legals i per tant, delictes. Volem que aquestes agressions es penalitzen com cal.

Les dones més que mai, farem vaga, farem soroll i sororitat. Perquè si nosaltres parem, s’atura el món, i ho farem per totes les dones, per les que han de nàixer, per les que vivim i per les que ja no estan.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *