premisliteratura

Mislata entrega els seus Premis de Literatura Breu recuperats després de 13 anys de silenci

premisliteraturaDesprés de 13 anys de silenci, els Premis de Literatura Breu Vila de Mislata han tornat amb la mateixa força que un dia van tindre. La regidoria de Cultura va reprendre en este 2014 la convocatòria d’un certamen que en els 80 i 90 va destacar per la seua alta participació i la qualitat de jurats i premiats. En esta recuperada edició es van presentar un total de 353 propostes en les quatre modalitats del certamen: poesia i narrativa, tant en castellà com en valencià.

Ahir a la vesprada, el teatre del Centre Cultural de Mislata va acollir l’acte de presentació de les obres guanyadores dels Premis. La cerimònia, conduïda pels actors Carles i Marta Chiner, va comptar amb la representació de l’obra El Mirador, un espectacle on a manera de programa de ràdio, reproduïen cançons i fragments literaris que van patir la censura o van representar la veu de la dissidència en algun moment històric.

Abans de l’obra de teatre es van entregar els premis als guanyadors de cada categoria. Fernando Arias va arreplegar el premi en narrativa en castellà per l’obra El sueño del adolescente kurdo, un relat que parla d’un poble sense terres i d’un adolescent a qui intenten utilitzar com a xiquet bomba. El premi a la millor poesia en castellà va ser per a Andrés Rodríguez Blanco, per l’obra Lienzo del bosque que espejea, un poemari sobre la recuperació del contacte perdut amb la naturalesa.

En les dos categories de valencià, el premi a la millor obra poètica va ser per a L’altre, d’Isaïes Minetto, un treball format per 12 poemes corresponents als mesos de l’any, que tracta de l’alteritat i reflectix el procés de metamorfosi de l’observador. La millor obra de narrativa se la va portar Tautologia, escrita per Agnés Vidal, una història que conta la vida d’una moneda de cinquanta cèntims que acaba doblegada en una via del tren.

Per últim, Josep Mir va rebre el premi al Millor treball literari escrit en valencià per un autor local, gràcies a Joc d’infants, de la que va recitar alguns fragments sobre l’escenari.

Per a finalitzar l’entrega de premis, l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, va voler destacar que la recuperació d’estos premis literaris consolida a Mislata com un referent cultural i va dir que «les polítiques culturals són fonamentals per a millorar i exalçar els nostres mèrits com a persones, com a col·lectius i com societat». Per la seua banda, la regidora de Cultura, Pepi Luján, va agrair el treball de tots els que han fet possible la recuperació d’un certamen que «pretén fomentar els valors literaris, i promoure i animar el llenguatge escrit com a mitjà de creació i comunicació».

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *