jordi-camara-ttip

Compromís presenta una moció per declarar Mislata municipi contrari al TTIP

Compromís per Mislata ha presentat una moció perquè l’Ajuntament declare la vila municipi contrari al TTIP (Tractat Transatlàntic del Comerç i la Inversió). El TTIP és un acord que situaria en clar desavantatge als productors europeus front als americans, ja que estos podran botar-se tota la normativa europea generant un greuge per a les empreses i un problema sanitari per als consumidors.

Ara bé, la informació que ens aplega d’aquestes negociacions és molt limitada. Fins i tot l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, qui va demanar tindre accés a la Cambra Secreta on es guarda la informació al voltant del TTIP, no ha pogut tindre accés en condicions a tots els documents de l’actual negociació. Sebastià ha explicat que en este acord “els Estats Units no van a acceptar el principi de precaució, clau de garanties sanitàries a Europa. Les negociacions també deixaven clar que EUA no respectarà les denominacions d’origen ni renunciarà als transgènics i a la carn tractada amb hormones”. Unes informacions que ens fan tremolar i que obliguen a treballar en la mobilització de la ciutadania perquè conega que s’amaga darrere del TTIP.

Per la seua banda, Javier Gil, regidor-portaveu de Compromís per Mislata ha declarat que “sempre estarem en contra de qualsevol tractat o llei que vaja en contra dels ciutadans, i defensarem, com no pot ser d’altra manera, els serveis públics bàsics que es basen en la solidaritat i la redistribució social”.

Compromís també denuncia que de fer-se efectiu aquest tractat moltes de les lleis continentals, nacionals, regionals o locals deixaren de tindre validesa i els conflictes es resoldrien per un tribunal independent que es regiria per les seues pròpies normes.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *