El País

La Unió de Periodistes Valencians considera el tancament de la de la delegació d’El País-Comunitat Valenciana un colp a la pluralitat informativa

El periodisme valencià continua la seua desintegració. Després dels durs colps soferts amb el tancament de mitjans locals, nacionals amb seu al nostre territori i públics com RTVV, ara és el diari El País qui deixarà d’informar des de València. En este sentit, la Unió de Periodistes Valencians ha remés un comunicat on «lamenta la decisió del Grupo PRISA de tancar la delegació d’ El País CV ja que suposa una pèrdua de pluralitat informativa per als ciutadans del nostre territori i un colp molt dur per als treballadors, que amb la pèrdua dels seus llocs de treball passen a engreixar les xifres de l’atur més altes en la història del nostre sector». Al comunicat la Unió asegura que la taxa d’atur en la professió supera el 45%. El País es quedarà amb dos corresponsals per a cobrir tota la informació al territori valencià.

«Recent encetat l’any 2015, des de la Unió de Periodistes Valencians aprofitem per demanar els dirigents dels mitjans que no retallen en llibertat d’informació. I més quan ací, al nostre país, les edicions dels diaris nacionals deixen d’informar des del nostre territori, la nostra professió es precaritza encara més», expliquen al seu comunicat.

La Unió de Periodistes Valencians porta 35 anys defensant la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra fundació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació que treballen des d’ací, amb redaccions pròpies que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana.

El comunicat clou amb la voluntat de la Unió de Periodistes Valencians de posar-se «a disposició dels treballadors i treballadores d’El País-CV per assessorar-los i ajudar-los a resoldre qualsevol dubte i/o informació que necessiten».

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *