Javier Gil

Compromís: «El PSOE de Bielsa vota «no» a la moció de més transparència»

Javier Gil, portaveu i regidor del grup municipal de Compromís per Mislata va proposar al Ple una moció per controlar l’estat d’execució de mocions i acords plenaris: «la transparència i l’eficiència han de ser dos dels pilars fonamentals en el funcionament dels Ajuntaments i per això es fa necessari posar en marxa un mecanisme per controlar l’execució de les mocions, ja que les mocions presentades pels partits de l’oposició s’aproven per ampla majoria», ha defensat Javier Gil.

El grup municipal de Compromís per Mislata ha manifestat que moltes de les mocions presentades no estan essent executades per part del govern del PSOE: «per exemple, encara tenim al nostre poble plaques franquistes, s’han aprovat diverses mocions en aquesta i en anteriors legislatures per llevar-les, però sempre hi ha una excusa per deixar-les. Ara amb este seguiment podrem tindre coneixement d’en quin punt es troben les consultes realitzades a les distintes administracions i saber quan podran ser retirades les plaques», ha argumentat Gil.

Aquesta proposta hi ha obtès els vots favorables de tota l’oposició. En canvi, el partit de Bielsa va votar en contra «al·legant que era una proposta presentada a mala fe, i que el control de l’estat d’execució de les mocions s’hauria de fer anualment i no mensualment com proposava Compromís per Mislata». Javier Gil ha explicat que «controlar anualment l’estat d’execució de les mocions no és voler ser transparents ni rendir comptes a la ciutadania, tot indica que és una excusa més per a no aprovar la moció«.

Compromís per Mislata ha manifestat la seua voluntat de continuar presentant mocions i propostes que milloren la transparència i la qualitat de vida dels ciutadans: «per això és necessari apropar la política als ciutadans, i la transparència és un dels millors instruments per a fer-ho possible».

Mislata sense Escola Oficial d’Idiomes

Finalment, al torn de precs i preguntes Compromís per Mislata ha preguntat sobre la situació de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes de Mislata, que enguany no oferta cursos d’idiomes per a l’alumnat. El govern de Mislata es va mostrar sorprés per la notícia i va al·legar que la conselleria estava presidida per Marzà.

«És sorprenent que el govern del PSOE de Bielsa no sàpiga que aquest any l’aulari de Mislata es destina exclusivament per a formació del professorat, més encara quan la Direcció General de centres i personal docent depèn del seu partit», hi ha conclòs Gil.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *