Javier Gil i Marin Ple

Compromís proposa «democratitzar» el Ple Municipal de Mislata

Compromís per Mislata ha presentat una proposta de resolució per a «democratitzar el Ple Municipal», com expliquen mitjançant un comunicat. Ara mateixa el principal òrgan de participació al municipi està «prou tancat al ciutadà, sense opció de poder seguir-ho per TV o per internet i amb moltes dificultats per a poder formular precs o preguntes als plenaris, el que significa una manca de democràcia», compten desde la formació valencianista.

Això doncs, Compromís per Mislata proposarà que en el pròxim Ple municipal es vote una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que afecta el punt de precs i preguntes. Ara el públic ha de presentar un registre d’entrada abans de poder formular la seua pregunta al Ple, Compromís vol que aquest tràmit deixe de ser obligatori, és a dir, donar la veu a tots els veïns i veïnes que vulguen fer-ho sense necessitat de fer la pregunta per anticipat.

La formació nacionalista explica que des de principi d’any «l’Alcalde està decidint donar per finalitzades les sessions plenàries a les 12 de la nit. Això significa que no es debaten tots els punts de l’ordre del dia, sobretot l’últim, precs i preguntes», al qual no s’ha arribat mai enguany, «impedint l’exercici de control i la fiscalització als òrgans de govern municipals per part de l’oposició, a més d’una anormalitat democràtica” com ha comentat Javier Gil regidor-portaveu de Compromís per Mislata. I “a més a més també s’impedeix als veïns i veïnes de Mislata poder fer les seues preguntes tant a l’alcalde com a l’equip de govern” ha afegit.

Per aquest motiu Compromís per Mislata també presentarà una proposta de resolució perquè el Ple comence a les 18 hores en lloc de les 20 com ara. Ja que “entenem que eixe fet fa que el Ple s’allargue fins a altes hores de la nit, amb la conseqüent reducció de públic i fent impossible acabar amb l’ordre del dia”.

Amb aquestes dues resolucions Compromís per Mislata afirma que «continua treballant per fer realitat el seu programa electoral, a on un dels punts més importants era garantir que tots els veïns tinguen veu al ple municipal i la seua participació siga una realitat. Acostant la política al poble, perquè els polítics som també veïns del poble i no podem estar per damunt de ningú”, ha finalitzat Gil.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *