javi-ple

Compromís per Mislata proposa suprimir el bou embolat

Compromís per Mislata ha presentat una moció per suprimir el bou embolat a la Vila. Durant el ple de febrer de 2016 la corporació municipal de Mislata va aprovar la realització d’una consulta entre la ciutadania però el govern de Bielsa la va condicionar a què es realitzara primer en altres municipis de la província.

Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata, ha declarat que «mentre arriba eixe dia volem que Mislata se sume al que estan fent cada vegada més municipis i elimine el bou embolat, que suposa un greu maltracte a l’animal, ja que el foc de les banyes ocasiona cremades greus als bous». Així mateix, el regidor ha afegit que «no podem transmetre als nostres fills un model d’oci basat en la tortura».

Mitjançant un comunicat, Compromís per Mislata ha recordat que «sempre ha estat en contra del maltractament animal, i des que el govern de Bielsa va retornar els bous l’any 2012 la formació valencianista ha participat de manera activa en les protestes». I d’ençà que va accedir al consistori ha presentat diverses mocions per millorar el benestar animal i eliminar els bous. «Les mislateres i mislaters compromesos amb el respecte animal no som ciutadans de segona, i estem en el nostre dret per poder fer consultes sense esperar l’aprovació d’altres municipis» ha indicat Gil.
«La majoria absoluta de Bielsa sempre ha votat en contra de les nostres mocions per garantir els drets dels animals o les ha desvirtuades perpetuant el maltracte animal al nostre municipi. Esperem que en aquest cas Mislata primer elimine el bou embolat i tot seguit qualsevol tipus d’activitat que supose un maltractament animal», ha conclòs Gil.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *