Javier Gil Joventut

Compromís per Mislata proposa la instal·lació d’aparells per a practicar street workout

Compromís per Mislata ha presentat una proposta de resolució a l’Ajuntament de Mislata per tal d’animar el cosistori a instal·lar aparells esportius als parcs per tal que els mislaters i mislateres puguen realitzar street workout en condicions. Des de Compromís per Mislata apostem perquè tothom tinga possibilitat de practicar qualsevol activitat esportiva com element de recreació, oci i socialització.

En paraules de Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata, “l’esport constituïx un dels pilars de la vida saludable i és per això que cal potenciar la implantació d’aquestos aparells perquè els mislaters i mislateres puguen fer esport a l’aire lliure i aprofitar així, també, el clima que ens ofereix la nostra terra”.

Aquesta proposta de resolució de Compromís per Mislata naix de la demanda d’uns joves mislaters que demanaren instal·lacions d’aquest tipus per poder desenvolupar la seua afició esportiva a Mislata. Segons Gil “cal millorar la vida de les persones, independentment de l’edat que tinguen i de si poden, o no, votar”. 

Què és street workout

Street Workout (en valencià «entrenament de carrer) és un moviment socioesportiu que es basa a entrenar en el carrer, usualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l’entorn. Malgrat haver-se originat en l’Antiga Grecia, en l’actualitat s’ha popularitzat. Els seus seguidors ho descriuen com a molt més que una modalitat d’entrenament, doncs es considera un estil de vida, així com el parkour, caracteritzat per valors com el respecte i l’educació.

Usualment involucra moviments com dominades, flexions de braç, dips, muscle-ups, sit-ups i sentadetes. També pot involucrar alguns moviments com els exercicis isomètrics com la senyera humana, front lever, back lever i la planxa.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *