Javier Gil  i Marín Despatx

Compromís per Mislata presenta una moció per lluitar contra el bullying als col·legis de la Vila

Compromís per Mislata ha presentat una moció en què insta a l’Ajuntament de Mislata a lluitar de manera activa contra l’assetjament escolar o bullying als centres escolars. Les agressions en l’àmbit escolar tenen greus conseqüències en els menors i l’impuls de la lluita contra aquesta xacra ha d’eixir dels poders públics.

L’organització local ha remés un comunicat on «consideren vital que les eines per a combatre aquesta situació estiguen a l’abast d’educadors, pares, mares i alumnes dels centres educatius. Així proposem la posada en marxa d’un servei d’assessorament permanent que detecte al més aviat possible qualsevol cas que s’estiga produint. A banda de treballar en la prevenció amb campanyes i testimonis reals als nostres centres».

“L’Ajuntament de Mislata deu ser un protagonista actiu en aquesta lluita contra l’assetjament escolar i en la prevenció d’aquests problemes”, explica Javier Gil, regidor de Compromís. Així mateix, “Compromís per Mislata sempre estarem al costat de l’equip de govern en polítiques socials i que lluiten per una millor educació de les nostres filles i fills”, finalitza Gil.

“Compromís demana a tota la comunitat educativa que s’involucre i lluitem tots a una contra l’assetjament escolar que tants problemes crea en els més menuts, perquè entre estudiants, professors, mares i pares podrem acabar amb aquest problema de les nostres aules. Si eliminem el bullying de les aules estarem fent que els nostres menors siguen molt millors persones”.

D’altra banda, Javier Gil també ha presentat una moció per eliminar les expulsions dels centres escolars, perquè entenem que hem d’implementar mesures alternatives que conduïsquen al desenvolupament de conductes positives. “Des de Compromís estem fermament convençuts que es tracta d’una mesura coercitiva, arcaica i desproveïda de tota justícia pedagògica. Si aspirem al fet que els nostres ambients escolars siguen pròspers i al fet que tots els estudiants aconseguisquen bons nivells d’aprofitament, hem d’adoptar doncs, un enfocament que reduïsca les pràctiques excloents i establisca un procediment disciplinari més progressista, un que de veritat ajude als estudiants a aprendre conductes positives i a reparar el dany causat quan ocorren comportaments negatius”.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *