javi-ple

Compromís proposa fer visible el temps d’intervencions al Ple de Mislata

Compromís per Mislata ha presentat una proposta de resolució «per garantir el correcte compliment dels temps d’exposició i debat dels assumptes a tractar al Ple». Els punts d’acord de la proposta són, d’una banda, «que tots els grups polítics tinguen el mateix temps d’intervenció i d’altra banda, posar un comptador perquè tant qui defensa la moció com qui està seguint el debat puga saber quant de temps està utilitzant en la seua exposició«.

Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha exposat que «segons l’article 49 del ROM cada portaveu disposa d’un primer torn de 10 minuts i un segon de 5 minuts, i amb acord dels portaveus, segons la importància de l’assumpte a tractar, pot augmentar-se el temps d’intervenció» però «al debat del Ple no sempre tots els grups polítics tenim el mateix temps en el debat i per això sol·licitem un control més transparent», ha afegit l’edil de Compromís.

Aquesta mesura se suma al registre d’entrada presentat pel grup municipal de Compromís per Mislata on sol·licitaven al secretari que, com habilitat nacional i garant del compliment de la normativa vigent en l’administració local, informe verbalment durant la sessió plenària i conste en acta de l’obligació del compliment de l’article 49 del ROM a l’alcalde-president de la corporació.

«Amb aquestes propostes el que pretenem és que tots els grups municipals, independentment de si formen part o no del govern, disposen del mateix temps per a defensar les seues idees evitant-nos fer-se retrets mútuament per excedir-se en el temps. El que volem és garantir i complir amb la legalitat», ha conclòs Gil.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *