nuria-vidal-i-javier-gil

Compromís denuncia un «segrest» de les polítiques d’igualtat per part del PSOE per la negativa a parlar de la vaga del 8M

El plenari de Mislata del passat dijous va tindre de nou un punt de conflicte entre Compromís i PSOE. En aquest cas per la vaga convocada per al 8M. El PSOE va ser l’únic partit que votà en contra d’incloure per urgència la moció de Compromís per Mislata amb l’objectiu d’adherir-se a la vaga general del dia 8 de març convocada a escala mundial.

Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha defensat la importància de la moció i la necessitat de la seua inclusió: “ara més que mai hem d’avançar decididament cap a la igualtat, estem en un moment clau, i no entenem com per al PSOE de Bielsa la lluita contra la desigualtat salarial entre dones i homes no és una urgència”.

Gil ha afegit que «les comissions per on passen les mocions quasi sempre han sigut el primer i tercer dilluns del mes, i en aquest cas s’ha avançat a un dijous, la qual cosa indica que convoquen quan els dóna la gana. El PSOE s’excusa que no vol crear un precedent, però la lluita per la igualtat de les dones i homes no es pot justificar amb tecnicismes ni formalismes, no ens podem posar de perfil».

La moció de la formació valencianista, entre altres propostes, demanava al govern espanyol l’inici dels tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones. La proposta de convertir la moció de Compromís en una declaració institucional no ha comptat amb el suport del Partit Popular i C’s al desconéixer el contingut d’aquesta.

Javier Gil, ha manifestat la seua perplexitat davant aquesta situació: “l’article 11 del ROM estableix la possibilitat d’incloure punts d’urgència, cal recordar-li al senyor Bielsa que el PSOE de Pedro Sánchez va comunicar fa dos dies el suport a la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO, tal vegada hauria de fixar-se més en el que fa el seu partit a altres nivells, perquè a Mislata sembla que és un altre partit i no el PSOE qui governa”.

A més, el regidor de Compromís ha manifestat que “ací estem per a fer política, són les decisions polítiques les que transformen la realitat, però per això es necessita voluntat” i ha continuat afirmant que “amb aquesta decisió, pareix que el PSOE de Bielsa no està a favor de la lluita per la igualtat, les mislateres i els mislaters volem més fets i menys fotos”.

Malgrat tot, Javier Gil té clar que “sense les dones no produïm i sense elles no es reprodueix el sistema econòmic i la vida, per això el 8M farem vaga per exigir l’equiparació salarial entre homes i dones i direm prou a totes les violències que pateixen les dones en tots els àmbits i espais de la seua vida, des de les cases, les empreses i les institucions de l’Estat”.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *