984940ad-6329-48f6-84ee-8a48148b0c59

Compromís denuncia l’absència de pel·lícules en valencià en el Cinema d’Estiu de Mislata

«Un any més el Cinema d’Estiu de Mislata es queda sense pel·lícules en valencià», eixa ha sigut la denuncia de Compromís per Mislata. El grup municipal afirma haver preguntat diverses vegades al Ple i a la Comissió de Cultura pels motius de la manca de projeccions en valencià, més encara, després que la mateixa corporació municipal va aprovar fa un any una moció presentada per Compromís. Aquella moció tenia com a primer punt elaborar una programa de Cinema d’Estiu per a tota la família en valencià i castellà de manera equilibrada.

En paraules de Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata, «si de veritat volen promocionar el valencià en positiu, perquè és una llengua que suma i aporta cultura, com va dir el regidor de Promoció del Valencià al Ple de juliol del 2016, no oferint cap pel·lícula en valencià no és la millor manera de fer-ho».

Les raons donades a la Comissió de Cultura fan referència al fet que no hi ha producció cinematogràfica recent en valencià. El regidor de Compromís per Mislata, Javier Gil, va mostrar als regidors assistents el catàleg de «Cinema a l’escola» per al curs 2016-2017 d’Escola Valenciana on l’any d’estrena de les pel·lícules oferides és del 2015 i 2016, majoritàriament. Tal com és l’any de producció de les pel·lícules projectades al Cinema d’Estiu de Mislata.

«Per ficar un exemple, a Burjassot, governat per Rafa García (PSOE), sí que disposen de projeccions en valencià de la mà d’Escola Valenciana i el servei que ofereix la Universitat de València. És una llàstima que a Mislata el govern de Bielsa no aposte per una programació bilingüe del Cinema d’Estiu, decisió que no entenem, ja que com molt bé diu el regidor Ximo Moreno, Mislata té uns grans arrels valencianoparlants que cal dignificar» ha exposat el regidor de Compromís.

«Apostar per una programació bilingüe del Cinema d’Estiu a Mislata implica normalitzar l’ús de llengua i apropar-la a tot el veïnat. Ens hem d’aprofitar de la riquesa lingüística del nostre territori, és un valor que suma i ens ha de cohesionar. En aquest sentit el Cinema d’Estiu és una bona eina per a aconseguir-ho» ha conclòs Gil.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *