UNICEF

El CEIP L’Almassil de Mislata acull una exposició d’UNICEF sobre aigua i educació

La lluita per la defensa del medi ambient i el desenvolupament sostenible són temes amb els quals els i les alumnes dels col·legis de primària estan realment conscienciats. Cada vegada més, la infància dona una autèntica lliçó de compromís mediambiental a les persones adultes. Per a reforçar aquest interés i informar l’alumnat, UNICEF Espanya ha posat en marxa en el col·legi L’Almassil l’exposició “Gotes d’aigua, educació i Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A la inauguració han acudit la regidora d’Infància, Lola Hortelano, i Martin Pérez, regidor d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Mislata, qui ha recalcat la importància de promoure els ODS entre la infància i especialment la cura de l’aigua, “cada gota d’aigua val milions i a vegades, als països desenvolupats, minimitzem la importància de gestos tan quotidians com obrir una aixeta i disposar d’aigua potable”.

Per la seua part Hortelano ha volgut agrair a la direcció del CEIP L’Almassil, que va ser nomenada Escola Amiga d’UNICEF en 2019, “la seua ferma aposta per informar als i a les alumnes sobre l’ecologisme i el desenvolupament sostenible. Implicar des d’edats primerenques a l’alumnat en la cura del nostre planeta és essencial en la seua educació i per a aconseguir una conscienciació social sobre els problemes mediambientals que patim com a humanitat”.

La mostra representa un viatge en el qual descobrir el tresor més gran que tenim: l’aigua. Des d’UNICEF es pretén conscienciar de la manca d’aigua que patixen molts països, cosa que moltes vegades repercutix en què la infància no tinga la possibilitat d’accedir a l’escola per falta d’higiene i d’opcions de sanejament. A través de diferents panells, l’alumnat reflexiona sobre la seua importància i aporta, mitjançant una gota d’aigua simbòlica que elles i ells mateixos realitzen, millores en matèria de desenvolupament sostenible, aigua i educació.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *