Ayuntamiento

Mislata decidirà demà si es consulta a la ciudadania sobre els Bous al Carrer

En el pròxim ple de febrer, deste dijus, a Mislata es debatrà la moció presentada per Compromís per realitzar una consulta popular de manera que siguen les mislateres i mislaters qui decidisquen la celebració dels Bous al Carrer a la vila. D’esta manera Mislata es pot afegir als múltiples municipis que han realitzat i realitzaran entre la seua població este tipus de referèndum des de les últimes eleccions municipals, l’ultim d’ells, Xirivella. Una consulta que atén a una nova sensibilitat de la població al voltant del maltractament animal.

Esta serà la tercera vegada que, a la nostra vila, Compromís intentarà que el ple de Mislata decidisca eliminar el maltractament animal d’un espectacle com els bous al carrer, la primera de totes va ser, fins i tot, per via d’urgència. Encara que en aquesta ocasió serà d’una manera indirecta, ja que la decisió final sobre els bous al carrer quedarà en mans dels veïns i veïnes de Mislata.

“Esperem que un govern que presumeix de voler donar més veu a la ciutadania no s’amague i vote a favor d’esta consulta popular”, ha comentat Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata en l’Ajuntament. “La postura del nostre col·lectiu és prou clara, defensarem, com no pot ser d’altra manera, el NO a la celebració dels bous al carrer. Ho farem per dos motius, el primer, la repulsa total al maltractament animal que es produeix en aquests actes, i la segona, la falta de tradició taurina a Mislata, que va estar suprimida durant 20 anys, i només va retornar al poble de la mà de Bielsa, un fet que fins i tot li fa vergonya a l’alcalde, qui ho amaga escudant-se en altres motius”, explica Gil.

En la moció es demana que la consulta siga al més prompte possible, així en cas d’eixir el NO als bous al carrer no es perjudique cap associació que puga tindre pagades algunes despeses, com va succeir, per exemple a Xirivella, que van suspendre quan les penyes ho tenien tot pagat.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *