Estellés poble

Associacions i partits politics de Mislata celebraren la Festa Estellés a la vila

Tot i que el temps no acompanyava van ser molts els veïns que es van acostar el dijous 1 d’octubre a la Plaça de la Constitució, front a la porta de l’ajuntament, on celebrà a Mislata la Festa Estellés, per a commemorar el 91 aniversari del naixement del poeta i periodista Vicent Andrés Estellés.

Este acte va ser organitzat per l’associació Tota Pedra fa Paret a Mislata, les editorials Episkenion i Alupa Editorial, la llibreria Marina, Compromís per Mislata i el Cercle Podem Mislata. Esta festa va ser un acte cultural que animà als veïns i veïnes a participar activament de la vida cultural valenciana, amb un dels seus escriptors més prestigiosos.

L’acte va ser obert a tota la ciudatania i aquells que acudiren van llegir alguns dels poemes que l’insigne poeta va escriure al llarg de tota la seua vida, entre les persones que es van animar-se a llegir van estar el regidor de Compromís per Mislata, Javier Gil, que ha sol.licitat en comissió que l’Ajuntament realitze l’homenatge al poeta com se aprobà en ple i que s’ha incomplit els últims dos anys, i Salvador García de Mota, exportaveu de EUPV, qui fou qui presentà al 2012 una moció per fer l’homenaje al poeta, qui també va assistir a l’acte i va llegir alguns poemes.

L’homenatge va contar amb la presencia d’Eva Dènia cantant, guitarrista i compositora valenciana, formada en el jazz i amb una dilatada carrera musical i impulsora del projecte Sis veus per al Poeta, un tribut al poeta valencià que es materialitza en el disc Homenatge a Vicent Andrés Estellés. El conjunt dels organitzadors decidiren ficar en marxa este encontre amb les veïnes i veins després d’un «reiterat incompliment de l’acord de l’ajuntament aprovat per unanimitat en 2012 i en el que es comprometien a celebrar el Dia Estellés durant les festes populars».

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *