Javier Gil Oficina Correos

El Síndic de Greuges dóna la raó a Compromís i considera que al plenari de Mislata es vulneren drets fonamentals de l’oposició

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana suggereix al govern municipal del PSOE de l’Ajuntament de Mislata que estudie amb l’oposició la modificació del seu reglament en allò referit al torn de paraules “a fi que aquests límits no comporten una vulneració dels drets fonamentals a l’exercici del càrrec públic i de participació en els assumptes públics”.

Aquesta resolució del Síndic de Greuges és el fruit de la queixa interposada per Compromís per Mislata al més de novembre en la qual es manifestava que la limitació temporal i de nombre en el torn de precs i preguntes feia complicada la tasca de control al govern per part de l’oposició.

El regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, es mostra “satisfet” per la resolució i espera que, en termini d’un mes, l’Ajuntament de Mislata accepte la suggerència del Síndic de Greuges. “En una setmana ja són dos els organismes dependents de la Generalitat Valenciana que indiquen que Bielsa no fa bé les coses. Tot el món de fantasia i color que ens vol vendre l’alcalde i el seu equip de govern no són més que fum quan s’investiga per part d’organismes objectius”.

El Síndic de Greuges fa la seua proposta

A la resolució, el Síndic de Greuges també indica que el fet d’ajornar tantes vegades el torn de precs i preguntes al plenari municipal, que se celebra mensualment a Mislata, “limita l’exercici d’una de les funcions essencials dels regidors, i resulta limitat igualment el seu dret de participació”. Per a evitar aquestes situacions d’opacitat, el Síndic proposa la continuïtat del ple o la celebració d’un ple extraordinari per a acabar de recollir les impressions de totes i tots.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *