Marcapàgines Mes de la llengua-3

El Mes de la llengua culmina formant les primeres parelles lingüístiques per aprendre valencià

Quatre setmanes després que l’Ajuntament de Mislata encetara la celebració del seu primer “Mes de la llengua, esta iniciativa municipal destinada a fomentar l’ús social del valencià ha conclòs amb èxit totes les seues activitats previstes. I ho ha fet, a més, materialitzant un dels seus projectes més ambiciosos, el del Voluntariat pel valencià, que consistix a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià, i sobretot llançar-se a parlar-ho, amb una altra persona que ja és valencianoparlant. Les dues primeres parelles acaben d’unir-se formalment i a partir d’ara inicien la seua relació lingüística.

El regidor de Promoció del Valencià de Mislata i responsable de la iniciativa, Ximo Moreno, es mostra satisfet amb el balanç d’este primer “Mes de la llengua”, que el Consistori ha incidit que la llengua és un element d’unió, “perquè si hi ha alguna cosa que ens unix a tots els valencians i valencianes és el valencià”, assegura el regidor.

A més de la formació de les parelles, l’última de les activitats d’este mes dedicat a la llengua pròpia ha estat la presentació de la imatge de la Regidoria de Promoció del Valencià de Mislata. El logo i l’eslògan Mislata parla valencià ho va triar la ciutadania en una enquesta que l’Ajuntament va realitzar a través del seu web municipal i dels perfils institucionals en xarxes socials. Esta nova imatge s’està publicitant ja a través de mupis i amb uns marcapágines que tant el regidor Ximo Moreno com la tècnic responsable del servei, Agnés Talaya, han anat repartint a les biblioteques municipals i als centres educatius.

El “Mes de la llengua” de Mislata va arrencar el 12 de setembre amb l’exposició Connectats pel valencià i amb un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés. I entre altres activitats, va portar a Mislata al presentador i còmic valencià Eugeni Alemany, que va omplir el Centre Cultural amb el seu espectacle En persona guanye.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *