Concurs de cartes als Reis Mags

La carta més original als Reis Mags escrita en valencià te premi

L’Ajuntament de Mislata ha convocat un concurs de cartes als Reis Mags entre l’alumnat de 1r a 4t de Primària dels col·legis de la ciutat. L’objectiu és buscar la missiva infantil més original dirigida a Ses Majestats, amb l’únic requisit d’estar escrita en valencià i sobre els models que el Consistori ha repartit en tots els centres escolars.

Cada col·legi podrà presentar un màxim de tres cartes per cada curs al llarg d’esta setmana i es concediran quatre premis, un per nivell, que consistirà en llibres o material didàctic en valencià. Els premis s’entregaran en la festa de Nadal que cada any organitza la Biblioteca i que enguany tindrà lloc el pròxim 22 de desembre en el Centre Cultural.

El regidor de Promoció del Valencià de Mislata, Ximo Moreno, assegura que l’objectiu d’esta iniciativa és difondre entre la població escolar el llenguatge relacionat amb els joguets i les festes de Nadal, a més de “conscienciar la població infantil què el valencià és una llengua útil i viva, que es pot parlar en qualsevol context, també per a dirigir-se als Reis Mags”. A més, amb este concurs es potencia també la creativitat dels més menuts i es manté viu el costum de redactar una carta a Ses Majestats d’Orient.

En la carta, els xiquets i xiquetes poden expressar desitjos materials, però el que proposa el regidor de Promoció del Valencià és “que no s’obliden de demanar als Reis els seus desitjos no materials. Vivim una situació social molt complicada i els més menuts patixen, però és la seua il·lusió per canviar este món, el barri o l’escola, o els desitjos cap a la seua família, allò que hem de continuar promovent”, explica Ximo Moreno.

A més del concurs, la Regidoria de Promoció del Valencià ha repartit en tots els col·legis públics i concertats de Mislata les cartes i els sobres perquè tots els escolars puguen traslladar els Reis Mags els seus desitjos per a este Nadal. Així mateix, també s’han distribuït en tots els col·legis un cd de nadales i cançons tradicionals valencianes cedits per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *