mislata onomastica

La AVL celebra a Mislata la jornada onomástica dedicada a L’Horta

onomastica1El Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata va ser el lloc triat per a celebrar la IX jornada d’onomàstica que organitza la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Prop d’un centenar de persones van debatre sobre l’origen i la denominació dels mots en valencià, tant de persones com de llocs.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua té recollits més de 120.000 topònims, registrats i georeferenciats. D’ells, més de 5.000 pertanyen a la comarca de l’Horta i tots estos noms posteriorment es normalitzen i es divulguen a través d’unes publicacions.

Carlos Fernández Bielsa, l’alcalde de Mislata, i el president de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer van ser els encarregats de presentar la jornada. L’alcalde va agrair al gest de l’AVL per triar Mislata per a la jornada comarcal d’onomàstica, a la qual va definir com un “element clau per a defensar la nostra llengua, perquè ens identifica amb els nostres pobles i ciutats”. A més, l’alcalde va recordar la “responsabilitat” de les institucions públiques en la conservació i actualització de l’onomàstica i va animar a l’AVL a seguir amb aquestes jornades divulgatives que “fan més gran nostra llengua”.

La jornada va començar amb dos tallers sobre toponímia amb joves dels instituts i, després de la presentació, es van iniciar les xarrades i conferències. La primera d’elles de Santos Ramírez, historiador de Mislata i autor de diversos llibres sobre la ciutat, que va repassar els diferents noms d’edificis, partides, sèquies i llocs de Mislata que ha anat trobant en textos històrics.

Ja a la vesprada va intervenir també la tècnica de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mislata, Agnés Talaya, amb una ponència sobre toponímia urbana de la ciutat. Al costat d’ella va intervenir també l’acadèmic i responsable de la secció de toponímia de l’AVL, Emili Casanova, que va presentar una altra ponència sobre l’evolució dels cognoms de Mislata.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *