JAVIER GIL AMB AHUIM

Compromís presenta una moció per a que Mislata siga ‘Poble Refugi’

Compromís per Mislata, ha mostrat el seu interés per a que Mislata siga Poble Refugi dels ciutadans sirians que han tingut que abandonar el seu país per culpa de la guerra. Aixi mateix, mitjançant un comunicat expliquen que el nostre municipi “no pot quedar-se immòbil davant la major crisi humanitària en el segle XXI. Un poble, com és el sirià, a la recerca de refugi davant la guerra, la crueltat i la intolerància deu trobar ajuda, no rebre les engrunes d’Europa. És per açò que des del nostre col·lectiu hem presentat una moció amb l’objectiu que el ple aprove declarar Mislata com a poble refugi”.

Per la seua part, el portaveu de Compromís, Javier Gil, s’ha posicionat al voltant d’este tema afirmant que no podem “deixar de costat a les persones que hui ho estan passant malament, recorrent milers de quilòmetres per a fugir de la misèria i la guerra. El nostre poble ha de ser un exemple de sol·lidaritat, a més a més quan ha viscut el mateix drama, arrant la Guerra Civil”, explica Gil.

Compromís per Mislata defensa que Mislata és ja “un poble que ajuda i acull a persones que per desgràcia han de fugir del seu país. A més som un exemple d’integració tenint gran exponents com el col·legi Santa Creu o l’associació Ahuim, entre d’altres, que realitzen una gran labor integrant als més xicotets en un nou context, per tant és hora que també l’ajuntament s’implique”, recalquen al comunicat.

Per tant, en la moció han proposat que el Consistori “trasllade esta iniciativa a les ONG’s que estan treballant en camps de refugiats o zones d’arribada d’exiliats per a gestionar el possible acolliment, instar a l’equip de govern a fer una crida a la ciutadania per a crear un cens de famílies del municipi disposades a rebre a estes persones, aixina como fer una concienciació general a la resta de governs europeus perquè facen el propi i presten ajuda als refugiats”.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *