Cine de verano en Mislata-1

Compromís per Mislata proposa un equilibri lingüístic en les projeccions del cinema d’estiu

Compromís per Mislata ha proposat a la regidora de Cultura, Pepi Luján; i al regidor de promoció del valencià, Ximo Moreno; un equilibri lingüístic en la projecció de pel·lícules del cinema d’estiu per a l’edició del 2017. Estes es realitzen tots els divendres de juliol a les 22:30 de la nit a l’amfiteatre de Felipe Bellver.

Compromís per Mislata proposa que s’emetan el mateix nombre de films en valencià i en castellà i que, a més a més, s’ofereixen subtítols en valencià quan la pel·lícula sea en castellà i viceversa. “El cinema d’estiu és una bona iniciativa per als veïns i veïnes de Mislata on cal tractar d’oferir, a banda d’una programació de qualitat, l’opció de fomentar la nostra llengua que és orfa d’alternatives d’oci per al gran públic com és esta”, expliquen.

En paraules de Javier Gil, portaveu de Compromís per Mislata i regidor a l’Ajuntament d’aquesta localitat, “molts de nosaltres recordem els personatges de Dragon Ball, Doraemon o Shin Shan parlar en valencià i açò ha fet moltíssim per la normalització lingüística del valencià en zones o ambients on el valencià no estava al carrer”. En este sentit, afegeix, que “és necessari que l’Ajuntament de Mislata promocione la nostra llengua a través de les iniciatives municipals que duu a terme i esta seria una molt bona manera de fomentar-ne l’ús social”.

Compromís aposta per més iniciatives en la llengua valenciana ja que, com expliquen, “creiem que este pot ser un primer pas per a confeccionar un programa d’activitats culturals, musicals i artístiques de masses on siga la nostra llengua el vehicle perfecte”.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *