dama-delx

Compromís per Mislata demana que l’Ajuntament es posicione sobre la tornada de la Dama d’Elx a casa

Compromís per Mislata ha presentat una moció per a demanar un posicionament clar de la corporació municipal sobre la tornada de la Dama d’Elx al País Valencià. A la moció, Compromís demana que l’Ajuntament sol·licite la tornada de l’escultura íbera a Elx i a més exigeix un posicionament clar de l’Ajuntament de Mislata sobre aquest assumpte que és una lluita històrica del valencianisme polític.

Aquesta moció, que naix a proposta de Joves PV – Compromís, és una reacció a la taxativa resposta que el govern de l’Estat espanyol donà a la pregunta escrita dels senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete: “no es contempla la possibilitat de cedir temporalment o permanent la Dama d’Elx”.

Davant aquesta actitud despòtica, el portaveu i regidor de Compromís per Mislata, Javier Gil, assegura que “el patrimoni del poble valencià ha d’estar com més prop millor del seu lloc d’origen. Aquesta joia de l’art íber té moltes possibilitats d’èxit a Elx i la seua exposició a la ciutat del Vinalopó suposaria un benefici cultural, social i econòmic per al municipi i per a tot el País Valencià”.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *